KRPELJI - Neprijatelji maca i kuca

Zastarelo

 

Krpelji su problem sa kojim se naši ljubimci redovno suočavaju dolaskom toplijeg vremena. Oni spadaju u grupu parazitskih grinja i hrane se krvlju pasa i mačaka, nakon što se zakače za njih. Zato je izuzetno važno da sprečimo pojavu krpelja kroz redovnu kontrolu ljubimaca nakon šetnji i ostalih aktivnosti na otvorenom.

Vaš ljubimac može dobiti krpelja u šetnji prirodom, kroz šume, polja i vrtove, ali i na otvorenim gradskim površinama poput parkova. Nakon što dospe na krzno vašeg ljubimca, krpelj kreće u potragu za područjem sa tankom kožom, kako bi ga zagrizao i prikačio se na novog domaćina.

Prvi krpelji se mogu očekivati početkom marta, pojavom toplijeg vremena, pa sve do pozne jeseni. Smena kiše i sunca, koja je karakteristična za proleće i jesen, stvara idealne uslove za njihov razvoj, pa su to i periodi kada ljubimci trpe najviše ugriza krpelja.

Pročitaj više …KRPELJI - Neprijatelji maca i kuca

Postupanje vlasnika po nastanku smrti kućnog ljubimca

Zastarelo

Šta raditi i kome se javiti kada...

Postupanje klijenata po nastanku smrti ljubimca

Jedan od najtežih trenutaka sa kojim se vlasnici kućnih ljubimaca susreću jeste kada im posle dugogodišnjeg druženja i prijateljstva, ljubimac ugine. Poslednji pozdrav čoveka od njegovog najboljeg prijatelja tužniji je nego što se može zamisliti. Ovo je oproštaj sa kućnim ljubimcem koji je godinama živeo sa vama i vašom porodicom i podjednako je tužan kao i oproštaj od neke veoma bliske osobe. Rastanak od njih veoma je bolan, ali osim emotivnih problema vlasnici širom Srbije našli su se i pred ekološkim i administrativnim problemom koji predstavlja veliki izazov za sve.

Pročitaj više …Postupanje vlasnika po nastanku smrti kućnog ljubimca

Uticaj ljubimca po zdravlje vlasnika tokom perioda izolacije

Zastarelo

Uticaj širenja korona virusa u svetu promenio je živote svih nas, stare navike i oblici ponašanja na trenutak su zaboravljeni, mnogo kompanije su zatvorene, domovi su postali kancelarije, a zabranjeno je i slobodno kretanje.

Danas, nakon tačno mesec dana od kada su uvedene vanredne mere, ne možemo misliti samo o nama, tu su i oni koji nas svakodnevno uveseljavaju i koji nam pomažu da vreme u izolaciji brže prođe. Naši ljubimci.

Pročitaj više …Uticaj ljubimca po zdravlje vlasnika tokom perioda izolacije