Postupanje vlasnika po nastanku smrti kućnog ljubimca

Šta raditi i kome se javiti kada...

Postupanje klijenata po nastanku smrti ljubimca

Jedan od najtežih trenutaka sa kojim se vlasnici kućnih ljubimaca susreću jeste kada im posle dugogodišnjeg druženja i prijateljstva, ljubimac ugine. Poslednji pozdrav čoveka od njegovog najboljeg prijatelja tužniji je nego što se može zamisliti. Ovo je oproštaj sa kućnim ljubimcem koji je godinama živeo sa vama i vašom porodicom i podjednako je tužan kao i oproštaj od neke veoma bliske osobe. Rastanak od njih veoma je bolan, ali osim emotivnih problema vlasnici širom Srbije našli su se i pred ekološkim i administrativnim problemom koji predstavlja veliki izazov za sve.

Šta raditi i kome se javiti kada uginu kućni ljubimci i kako najbezbednije odložiti telo svog ljubimca?

U Srbiji još uvek ne postoji groblje za kućne ljubimce. Plan za izgradnju datira od davne 1996. godine, ali do realizacije još uvek nije došlo. Praksa je pokazala da mnogi vlasnici u nedostatku informacija, kućne ljubimce sahranjuju u dvorištu, po parkovima ili okolnim šumama na obodima grada. Samoinicijativno sahranjivanje uginulih ljubimaca može ugroziti javno zdravlje ljudi i životinja, jer se širenjem otpada putem podzemnih voda mogu izazvati razne zaraze, a zakopavanje leševa je u suprotnosti sa veterinarskim i sanitarnim pravilima.

Ukoliko je ljubimac uginuo u vašem domu ili u ambulanti veterinara, na vaš poziv će naši službenici osigurati preuzimanje posmrtnih ostataka i transport do našeg krematorijima u najkraćem mogućem roku. Bilo da je u pitanju vikend ili praznik, na usluzi smo vam 24 časa i preuzimanje na teritoriji cele Srbije vršimo u toku istog dana, a na užem području Beograda smo na vašoj adresi za manje od 2 sata.

Znamo koliko su ljubimci tokom njihovog života imali jedinstvenu ulogu u vašoj porodici i zato uz poštovanje svih procedura koje su propisane od strane državnih organa, pružamo vam mogućnost da odaberete usluge individualnog ili grupnog kremiranja.

Uslugom individualnog kremiranja, vaš ljubimac će biti zasebno kremiran uz posebnu brigu i pažnju sa naše strane. Nakon izvršene kremacije, pepeo vašeg ljubimca će biti dostavljen u vrećici od crnog satena ili u urni po vašem izboru iz naše galerije urni. Dostavljanje urni na teritoriji cele Srbije se vrši u periodu od 2 do 4 dana od dana preuzimanja ostataka vašeg kućnog ljubimca.

Grupno kremiranje vrši se uz poštovanje svih mera zajedno sa još 2 do 3 druga ljubimca. Nažalost, u okviru ove usluge nismo u mogućnosti da vam isporučimo pepeo.
Proces kremiranja zavisi od veličine životinje, a trajanje je u proseku oko sat vremena.

Vlasnici kućnih ljubimaca i u našoj zemlji zaslužuju da njihovog ljubimca isprate dostojanstveno i uz empatiju u najtežim trenucima. Svedoci smo toga da do nedavno nije bilo legalne mogućnosti da se ljubimac kremira, a prenos posmrtnih ostataka u neku zemlju regiona nije bio zakonski regulisan.

Pet Bye je kompanija koja se bavi kremiranjem i pružanjem usluga za human i dostojanstven rastanak sa vašim kućnim ljubimcem - stojimo vam na usluzi 24/7 kako bismo vam olakšali taj trenutak.

Zato što oni to zaslužuju.